Kedves Látogatóink!

 

Pápa város 800. évfordulójának alkalmából, oktatási hagyományai előtti tiszteletből Pápa Város Önkormányzata egy virtuális középiskolai tablóadatbázist hozott létre. A tablók feldolgozását a Jókai Mór Városi Könyvtár munkatársai végezték.

Ez a kezdeményezés arra szolgál, hogy a pápai öregdiákok, a hozzátartozók, a barátok - mind felfedezhessék a múlt örömteli vagy éppen szomorú pillanatait. Felidézhessék életük azon szakaszát, amikor a felnőtté válás útjára léptek, mikor utoljára vannak együtt mint közösség, akik továbböregbítik az iskolájuk hírnevét.

Egy tabló kezdettől fogva több volt, mint egy osztályba járók egymás mellé ragasztott fényképe. Ez egy örök emlék az utókor számára, ami hűen tükrözi a diákok és tanárok összefonódott kapcsolatát és az adott kor jellegzetességeit. Mivel a tablókészítésnek is divatja van, az adott időszakban alkalmazott díszítések, formák, művészeti irányzatok fellelhetőek minden darabon.

Ez a sokszínű gyűjtemény segítségükre lehet most abban, hogy egy múltidézésen vegyenek részt.

Kívánunk Önöknek kellemes időtöltést!

 

 

Kedves Látogatóink figyelmét szeretnénk felhívni, hogy ha valakinek a tablókkal kapcsolatban újabb információja, helyesbítése vagy az állományunkban nem szereplő pápai középiskolai osztály tablóképe van, esetleg a tablón szereplő személynek (vagy az ő jogutódjának) kifogása van egy általunk a nevénél használt linkkel kapcsolatban, azt a Jókai Mór Városi Könyvtár elérhetőségein jelezze.

Menü kép